Samen. Aan de slag! De 10 Standpunten van de Noordwijkse VVD

In dit artikel vindt je onze 10 belangrijkste standpunten.

  1. Samen voor betaalbare woningen: Minimaal 500 betaalbare woningen op logische locaties als de Beeklaan in De Zilk, de Pilarenlaan in Noordwijkerhout en de Achterweg in Noordwijk. 
  2. Samen voor veilige dorpen: Onder andere door voldoende wijkagenten, goede verlichting, schone straten en cameratoezicht waar nodig.
  3. Samen voor een gezond ondernemersklimaat: Geen overbodige regels en ruimte voor ideeën.
  4. Samen voor bereikbare dorpen: Minimaal 750 extra parkeerplaatsen in Noordwijk en investeren in wegen, fietspaden en OV. Parkeren in de Zilk en Noordwijkerhout blijft gratis.
  5. Samen voor onze verenigingen: Faciliteren in huisvesting en ondersteunen om verenigingen gezond te houden.
  6. Samen voor lage lokale lasten: OZB-woning omlaag, hondenbelasting schaffen we af en de energietransitie houden we haalbaar en betaalbaar.
  7. Samen voor mooi groen: Goed onderhoud en toevoegen van groen om "versteende" wijken mooier te maken. We hebben aandacht voor ons strand, onze duinen, bossen en open velden. 
  8. Samen voor levendige dorpen: Blijven investeren in onze dorpscentra om leegstand te voorkomen en ervoor te zorgen dat we om de hoek kunnen blijven winkelen.
  9. Samen voor onze senioren: Eenzaamheid is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Wij hebben oog voor onze senioren, ondersteunen mantelzorgers en stimuleren ontmoetingen. 
  10. Samen voor onze jeugd: Voldoende goede scholen en speel- en beweegplekken. Plekken waar je veilig bent, jezelf kunt zijn en ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat onze jeugd hier fijn opgroeit.