Noordwijkse VVD roept op tot actie voor herstel Wilhelminaboulevard

Noordwijk, 2 februari 2024 - In een vastberaden streven om de visuele pracht van de Koningin Wilhelminaboulevard te herstellen, heeft de Noordwijkse VVD gisteravond een motie ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering. De motie is met een ruime meerderheid aangenomen. 

De motie, getiteld "DE MAAT IS VOL", onderstreept de teleurstellende staat van de Wilhelminaboulevard, met name bij de Hotels van Oranje. Deze is onverenigbaar met het beleid om Noordwijk te positioneren als een bloemenbadplaats en toeristische trekpleister met kuuroordstatus.

"De huidige aanblik van de Wilhelminaboulevard is simpelweg ontoelaatbaar," verklaarden Hans Knapp en Bas Brekelmans namens de Noordwijkse VVD. "Het is tijd dat actie wordt ondernomen om deze betreurenswaardige toestand aan te pakken en de beoogde beleidsdoelstelling te verwezenlijken."

De motie roept het college van burgemeester en wethouders op om per direct na te gaan en een plan te maken hoe de problematische situatie aangepakt gaat worden, waarbij de kosten voor rekening van de vergunninghouder zullen komen. Daarnaast verwachten we van het college dat ze in april 2024 een plan presenteren aan de gemeenteraad, waarin wordt uiteengezet hoe, indien nodig, voorzieningen kunnen worden getroffen om de visuele beleving in lijn te brengen met redelijke eisen van welstand.

De Noordwijkse VVD dringt er bij het college op aan om de motie serieus te nemen en snel actie te ondernemen om de allure van de Wilhelminaboulevard te herstellen en daarmee Noordwijk z’n reputatie als een gastvrije en aantrekkelijke bestemming voor bezoekers te waarborgen.


Voor meer informatie:

Hans Knapp VVD-raadslid