De Schelft

Als Noordwijkse VVD zetten wij ons in voor herbouw van De Schelft
Samen voor onze verenigingen
Noordwijkerhout, 10 mei 2023

De Noordwijkse VVD heeft zich altijd hard gemaakt voor de herbouw van het multifunctionele sport- en cultuurcomplex De Schelft. Na de brand in 2018 werd het complex verwoest en sindsdien hebben we ons ingezet om deze belangrijke voorziening voor de inwoners van de gemeente Noordwijk - en in het bijzonder voor de inwoners van Noordwijkerhout - te herbouwen. We zullen ons de komende weken blijven inspannen om deze belofte waar te maken.

Eerder is er reeds een raadsbesluit genomen om De Schelft te herbouwen, maar vanwege alle ontwikkelingen in de wereld blijkt dat de toen geprognotiseerde kosten niet meer haalbaar zijn. Als Noordwijkse VVD zijn we blij dat er inmiddels veel bezuinigingen zijn doorgevoerd in de ontwerpen door de toekomstige gebruikers in overleg met de ambtelijke organisatie. We streven ernaar om de komende weken tot een besluit te komen, waarbij we sport en cultuur verantwoord mogelijk kunnen maken rekening houdend met de financiële positie van onze gemeente nu en in de toekomst. We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat het nieuwe complex geschikt is voor de diverse sporten en activiteiten en – zoveel als financieel verantwoordelijk is – voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Wij blijven ervan overtuigd dat de herbouw van De Schelft een belangrijke bijdrage zal blijven leveren aan de leefbaarheid van onze gemeente. De Noordwijkse VVD, samen voor onze verenigingen.