VVD kritisch op plannen vuilafvoer bedrijf

Op dinsdag 31 mei staat in de gemeenteraad de Zienswijze Begroting 2023 VuilAfvoerBedrijf op de agenda. In deze begroting zijn aannames opgenomen over de realisatie van de renovatie/nieuwbouw van het op- en overslagstation.

Het VuilAfvoerBedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) is een samenwerkingsverband van de Duin- en Bollenstreek gemeenten, te weten Noordwijk, Katwijk en de HLT-gemeenten (Hillegom, Lisse en Teylingen). Het VAB verzorgt de op- en overslag en de afzet voor verwerking van ons huishoudelijk restafval en GFT afval.

Het op- en overslagstation is verouderd. Het voldoet niet meer aan de huidige eisen en technische ontwikkelingen zijn onvoldoende mogelijk. Daarnaast staan de werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen onder druk. De toekomst van het station moet daarom in de komende paar jaar duidelijk worden. Daarom wordt momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Uit onderzoek zijn de mogelijke investeringskosten naar voren gekomen, welke wat ons betreft 

aanleiding geven om het onderzoek aan te vullen met alternatieve mogelijkheden. De VVD vindt een kostenverhoging van 20 tot 30 euro per huishouden per jaar voor het realiseren van nieuwbouw voor het op- en overslagstation ontoelaatbaar. De wethouder heeft naar aanleiding van de bijdrage van de VVD toegezegd dit te zullen inbrengen binnen het bestuur van het vuilafvoerbedrijf en een notitie op te stellen over de ontwikkelingen. We houden uiteraard een vinger aan de pols.