Informateur Toon Mans aan de slag.

De lokale VVD heeft dhr. Toon Mans bereid gevonden om als informateur op te treden. Hij staat bekend als iemand die over bijzonder goede communicatieve waardigheden beschikt en zeer hecht aan transparantie. Open, gericht op samenwerken en het verbeteren daarvan.

Ook iemand die ervaring heeft met raadsagenda’s en raadsakkoorden en weet wat ervoor nodig is om daar al dan niet op termijn naartoe te werken. 

Op dit moment is dhr. Mans burgemeester in de gemeente Castricum. Ook een kustgemeente met verschillende dorpen, een relatief groot grondoppervlak t.o.v. een relatief klein aantal inwoners. Vergelijkbaar in die zin met onze gemeente. Dhr. Mans heeft ook bijzondere kennis van de streek. Van 2003 tot 2011 was hij burgemeester van Hillegom. In Duin- en Bollenstreek verband heeft hij veelvuldig met de voormalige gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk gewerkt. Allemaal zaken die maken dat hij een uitstekende informateur is.

“We zijn bijzonder blij dat dhr. Mans deze taak op zich wil nemen”, aldus Roberto ter Hark, “ook het tempo dat hij in het proces wil houden, spreekt ons bijzonder aan.” Ter Hark maakte op 21 maart tijdens de duidingsbijeenkomst met de beoogd fractievoorzitters van alle partijen de naam van Mans bekend. Daar werd ook duidelijk dat Mans de ambitie heeft om deze week alle partijen te spreken en op maandag 28 maart in het openbaar verslag en advies uit te brengen. Daarna kan de tweede fase, het formatieproces, om te komen tot een nieuw gemeentebestuur van start. De lokale VVD streeft ernaar uiterlijk 1 mei dat nieuwe bestuur in de startblokken te hebben staan.