Nog geen wijkvereniging in jouw wijk? Samen onze wijken nog mooier!

De VVD denkt dat wijkverenigingen een nuttig aanspreekpunt en een goede samenwerkingspartner voor de gemeente zijn. Het bestaan van wijkverenigingen draagt bij aan het vergroten van de veiligheid, het tegengaan van overlast en het verbeteren van het woonplezier. Michael van Dormolen, VVD fractievoorzitter: “Het zou mooi zijn als alle wijken in onze gemeente een wijkvereniging hebben“.

In 2020 is een door de VVD ingediende motie “Samen onze wijken nog mooier!” aangenomen door de gemeenteraad. In deze motie roepen we op om actief te werken aan de oprichting van wijkverenigingen in wijken waar deze nog niet aanwezig zijn. De motie is destijds ondersteund door DOEN en Bruisend Noordwijk. 

In de raadscommissievergadering van 11 januari j.l. is de Nota Inwonersparticipatie besproken. In deze vergadering heeft de VVD nogmaals aandacht gevraagd voor:

  • Het maken van een overzicht in welke wijken nog geen wijkvereniging bestaat;
  • In deze wijken enthousiaste bewoners uit te nodigen om mee te denken over de opzet van een bij de wijk passende wijkvereniging;
  • Actieve begeleiding vanuit de gemeente bij de opzet en waar mogelijk het wegnemen van drempels (bijvoorbeeld oprichtingskosten, etc);

Portefeuillehouder Roberto ter Hark heeft aangegeven te onderzoeken in hoeverre bovenstaande punten kunnen worden toegevoegd aan de nota inwonersparticipatie of in hoeverre de punten apart zullen worden uitgevoerd. Dit zal voor de volgende vergadering over de nota inwonersparticipatie duidelijk zijn, welke gepland staat op dinsdag 8 februari 2022.

Heb je interesse in het oprichten van een wijkvereniging in jouw wijk, dan gaan wij jou helpen. Neem contact met ons op via info@noordwijk.vvd.nl en wij helpen jou om de juiste begeleiding en ondersteuning vanuit de gemeente te krijgen. Samen onze wijken nog mooier!