Noordwijkse VVD: snel actie in Boerenburg (bezoek Barbara Visser)

In Boerenburg moet het zo snel mogelijk weer fijn wonen zijn. Daarom moet de gemeente vandalisten keihard aanpakken. Dit stelt de Noordwijkse VVD. Om hun pleidooi kracht bij te zetten, gaat de lokale VVD op vrijdag 16 november met staatssecretaris Barbara Visser van Defensie de wijk in.

De staatssecretaris Visser gaat vrijdagavond vanaf half zes, samen met de Noordwijkse VVD, in gesprek met bewoners van Boerenburg om over verbeteringen in de wijk te praten. ‘Mensen moeten zich weer veilig voelen’, zegt lijsttrekker Mariëlle Epping-Immerzeel. ‘Wij willen daarom weten of de genomen maatregelen voldoende zijn of bewoners nog meer van ons verwachten.’ Daarbij nodigt zij de wijkvereniging, de taskforce, de buurtvaders en alle betrokken bewoners van harte uit om mee te praten.

Doordat er meerdere avonden achtereen prullenbakken, containers en zelfs drie schoolbusjes in brand werden gestoken, werd er een noodverordening van kracht en gold een samenscholingsverbod. Heel Nederland wist ineens waar Boerenburg lag en was verbaasd hoe dit in Noordwijk kon gebeuren.