VVD is klaar met de onrust en brandstichting rond het Rederijkersplein

Al vier nachten op rij is het onrustig in Boerenburg. De Noordwijkse VVD wil dat er actie ondernomen wordt om de bewoners en winkeliers weer een veilig gevoel te geven.

Om zo snel mogelijk van de burgemeester te horen wat er precies aan de hand is, wie ervoor verantwoordelijk zijn en wat er gedaan gaat worden om de rust zo spoedig als maar kan weer te laten terugkeren, heeft de Noordwijkse VVD de volgende mondelinge vragen gesteld:

--- --- ---

Aangaande de berichtgeving over de brandstichting die al meerdere nachten aaneen plaatsvinden in de wijk Boerenburg en die veel onrust veroorzaken bij buurtbewoners, winkeliers en dorpsgenoten, heeft de Noordwijkse VVD de volgende mondelinge vragen, die zij graag zo spoedig mogelijk al beantwoord ziet, maar zeker ook plenair behandelt ziet worden tijdens de raadsvergadering van 14 juni 2018:


1.) Is er bekend wie de mogelijke aanstichters zijn en welke aanleiding zij hebben om de wijk Boerenburg dusdanig te terroriseren met hun wangedrag? Kan de burgemeester daar, om de Raad en de inwoners te ontzorgen, meer informatie over geven?

2.) Dit is niet de eerste keer dat Boerenburg, en dan specifiek het Rederijkersplein, als overlastgevend worden ervaren. Wat is er specifiek gedaan op het gebied van preventie, toezicht, ruimtelijke verbetering dmv licht en controle (sociaal en door de politie) om overlast te minimaliseren?


3.) Welke maatregelen gaat u nemen om deze onlusten te laten eindigen? Hoe zorgt de driehoek ervoor dat de buurt weer rustig kan slapen, wetende dat hun eigendommen met rust worden gelaten?


4.) Kan de burgemeester de Raad op de hoogte houden van vorderingen in het traject van identificeren van de daders, ze aansprakelijk stellen en de justitiƫle gevolgen die zij zullen ondervinden?