Sinterklaas welkom op Noordwijks strand!

De stoomboot 'Pakjesboot 12' van Sint Nicolaas vertrekt in het najaar weer uit Spanje om, na een lange tocht over de Atlantische Oceaan, in Nederland aan te komen. De eerste plek die de Sint en Pieten dan tegenkomen, is de Nederlandse kust. Hoe logisch zou het zijn dat juist dáár dan ook in 2018 de Landelijke Sinterklaasintocht plaatsvindt? De Noordwijkse VVD las met verbazing het nieuwsbericht ' Noodkreet publieke omroep om landelijke intocht Sinterklaas: geen enkele gemeente wil'. Juist in een tijd van polarisatie, is het volgens de VVD noodzaak om verbindende volksfeesten te blijven organiseren. Noordwijk kan hier op deze manier een positieve rol in spelen.

In het jaar van de fusie met Noordwijkerhout is landelijke aandacht in de vorm van de Sinterklaasintocht een mooie manier om te laten zien hoe de twee gemeenten samen zo'n groots feest kunnen organiseren. Het laat zien hoe goed de gemeenten samenwerken en hoeveel overeenkomsten men met elkaar heeft, maar laat ook ruimte om de eigen identiteit van de vier kernen te benadrukken. Daarnaast kan er nationale aandacht voor het City of Space 2018 themajaar gegenereerd worden.


Roberto ter Hark zegt hierover: "Een aankomst op het strand moet gerealiseerd kunnen worden. Middels een tijdelijke steiger in zee, of via een transfer met onze reddingsbrigade op de Kurt Calsen. Hoe gaaf zou dat zijn?! Dit lijkt me een prachtig cadeau om aan de kinderen in Noordwijk te geven! Laten we het regelen!"


Om deze reden heeft de VVD Noordwijk schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester Rijpstra en wethouder Barnhoorn.

Hieronder vindt u de schriftelijke vragen: 


Schriftelijke vragen ex art 38 mbt landelijke intocht Sinterklaas.



Gelezen het artikel 'Noodkreet Publieke Omroep om landelijke intocht Sinterklaas: geen enkele gemeente wil', heeft de fractie van de VVD Noordwijk de volgende schriftelijke vragen aan het college:


1. Is het college net als de VVD van mening dat Noordwijk zich uitstekend leent om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren? 


Naast geweldig veel plezier voor heel veel Noordwijkse kinderen ziet de VVD ook kansen op economisch en promotioneel gebied voor onze mooie gemeente wanneer de landelijke intocht in Noordwijk plaats zou vinden. 


2. Deelt het college deze mening?


3. Is het college bereidt een serieuze poging te ondernemen om de landelijke Sinterklaasintocht naar Noordwijk te halen, door allereerst spoedig contact op te nemen met de NTR?


4. Wil het college de Raad van haar voortgang op de hoogte houden?



(Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1825375/noodkreet-publieke-omroep-om-landelijke-intocht-sinterklaas-geen-enkele-gemeente-wil)