Motie coalitie brengt Noordwijk in verlegenheid

Afgelopen donderdag liet deze coalitie haar lelijkste, ware kleuren zien. Naar aanleiding van tv-programma 'De Monitor' namen PUUR Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk, PvdA/Groenlinks en D66 Noordwijk een motie aan die de vrijheid van andere raadsleden moet beperken.


We weten al vier jaar dat deze coalitie een totále hekel heeft aan inwoners en inspraak. Een college dat haar koers de naam 'Denk Mee, Doe Meer!' meegaf, maar een historisch lage hoeveelheid participatie toepaste in haar beleid. De portemonnee mag u trekken, maar uw mening mag u voor u houden!
Nu wil deze coalitie óók de gekozen volksvertegenwoordiging het zwijgen opleggen, via een motie die volledig in strijd is met de democratische beginselen en het dualisme.


Journalist Ard Zandbergen van Bo Omroep Van de Bollenstreek ziet, net als wij, hoe eng deze ingeslagen richting is. Hij neemt de tijd in deze Stuur van het Bollenstreek om Louis Koppel op dit onderwerp te bevragen. Roberto zit ernaast om ons standpunt te delen.

Kijkt u mee? Wij horen graag wat u van deze vrijheidsbeknotting vindt! Wij zien in ieder geval niet voor ons dat we straks, in de nieuwe gemeente Noordwijk, zó met elkaar omgaan!


Zet cookies aan om de video te tonen.