Roberto ter Hark zoekt nieuwe kansen op, vol vertrouwen in toekomst Noordwijkse VVD.

Na ruim 12 jaar raadslidmaatschap voor de Noordwijkse VVD, zal Roberto ter Hark op donderdag 5 juli 2018 zijn laatste Noordwijkse raadsvergadering in functie bijwonen. Ter Hark begon in 2003 als bestuurslid bij de lokale VVD afdeling. In 2006 werd hij voor het eerst in de raad gekozen, als 25-jarige destijds het jongste raadslid in de Noordwijkse raad. 12 jaar zit hij nu namens de Noordwijkse VVD in de raad, verreweg het grootse gedeelte daarvan in zijn huidige rol als fractievoorzitter.

'Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan is voor mij nu gekomen.' Zo schrijft Ter Hark in zijn brief aan de burgemeester. 'Samen met mijn partner Jan Simon heb ik besloten buiten Noordwijk te gaan wonen. Een mooie plek waar we ook aan huis kunnen ondernemen. We zien er erg naar uit, het is een hele mooie kans voor ons. Het betekent echter ook afscheid nemen, zo ook van Noordwijk en de Noordwijkse politiek. Dat doe ik met pijn in het hart'.

Ter Hark kijkt met heel veel plezier terug op de afgelopen 15 jaar Noordwijkse politiek. In november 2018 zijn de verkiezingen voor de (nieuwe) gemeente Noordwijk. 'De Noordwijkse VVD is een volwassen partij met heel veel enthousiaste en talentvolle mensen, van jong tot oud. Ik heb het volste vertrouwen in mijn collega's en verwacht een goede uitslag in november.' Gezien het bestuur van de afgelopen vier jaar, lijkt dat niet onlogisch. 'Het wordt eens tijd dat de VVD de grootste wordt in Noordwijk. Ik heb er goede hoop op dat de Noordwijkse inwoner dat ook zo ziet."

Het bestuur van de Noordwijkse VVD zal later dit jaar op grootse wijze Roberto bedanken voor zijn jarenlange passie en inzet. Op dit moment is zij bezig om zijn opvolger goed voorbereid op 5 juli 2018 in de gemeenteraad te kunnen laten benoemen.

"Tot aan de zomer is er overigens nog genoeg te doen voor mij in de raad. Ik wil er nog alles aan doen om een aantal langlopende dossiers nog af te ronden voordat ik afzwaai', aldus Ter Hark.


Hieronder vindt u het officiĆ«le persbericht en de ontslagbrief van Roberto ter Hark.

Om Roberto een mooi afscheid te geven kunt u uw stem laten horen. Roberto is genomineerd als beste raadslid van Nederland! Stemmen kunt u via de volgende link: https://besteraadslid.nl/home/candidate/5a8bf45c4374da00017e410f