Nieuw raadslid Henk Hoogervorst sluit zich aan bij VVD-fractie

Noordwijk, 18 september 2017 Henk Hoogervorst wordt in de gemeenteraad de opvolger van de onlangs teruggetreden Stephanie van den Bergh. Hoogervorst is de eerstvolgende op de kieslijst van Noordwijk Zelfstandig waar Van den Bergh uit voortkomt, en heeft aangegeven deze taak op zich te nemen. Hij sluit zich aan bij de VVD-fractie.

De afgelopen periode heeft Noordwijk Zelfstandig samengewerkt met de fractie van Lijst Salman Noordwijk. Hoogervorst over zijn reden om dan toch juist aan te sluiten bij de VVD-fractie: “Ik heb grote moeite met onderdelen van het coalitieakkoord en het gevoerde beleid van het huidige college van B&W. De kritische en inhoudelijke wijze waarop de VVD-fractie opereert in de gemeenteraad hebben mij doen besluiten me bij de fractie van de VVD aan te sluiten. Daar voel ik mij thuis.” 

 

Hoogervorst blijft ook de kiezers van Noordwijk Zelfstandig vertegenwoordigen: “Bij de VVD-fractie heb ik de ruimte om ook belangrijke onderwerpen vanuit Noordwijk Zelfstandig onder de aandacht te brengen. 

Dat zal ik dan ook blijven doen.” Het bestuur van de partij Noordwijk Zelfstandig blijft voorlopig nog wel actief. 

 

Henk Hoogervorst is geen onbekende in Noordwijk; naast zijn ondernemerschap in de horecabranche, is hij ook op maatschappelijk terrein succesvol actief als voorzitter van voetbalvereniging Noordwijk. Verder heeft Henk jarenlang bestuurlijke functies vervuld voor o.a. de Noordwijkse Ondernemers Vereniging en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk. Momenteel is Henk ook bestuurslid Horeca en Toerisme voor het Ondernemers Fonds Noordwijk. Het raadswerk doe je niet even tussendoor weet Hoogervorst, dus zal hij hier tijd voor vrijmaken. Zijn maatschappelijke en brede kennis van zaken zullen daarbij zeker van pas komen.

 

 VVD fractievoorzitter Roberto ter Hark over de aansluiting van Hoogervorst: “ Henk is al heel lang VVD lid. Hij was, is en blijft van harte welkom bij de VVD. Net als andere Noordwijkse liberalen overigens. Ik ben er een groot voorstander van liberale Noordwijkers te verenigen, zodat we samen een vuist kunnen maken. Henk is een ondernemer met een groot maatschappelijk hart voor Noordwijk. Zijn brede kennis van zaken zal zeker van pas komen in de gemeenteraad. De VVD-fractie ziet van harte uit naar een langdurige en duurzame samenwerking”.