Anouk Plug

Beroep/ achtergrond:

 Werving en Selectie Recruiter binnen Finance, HR en Management Support. 

Ik heb HRM gestudeerd en ben daarna een aantal jaar werkzaam geweest binnen HR. 

Vanaf 2007 ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest als vrijwilliger bij het Nationaal Jeugddebat waar ik veel heb mogen leren van besluitvorming in de provinciale en landelijke politiek. Daarna ben ik mij weer actief gaan bezig houden met lokale politiek. Sinds 2020 ben ik actief binnen de fractie, eerst als Commissielid en sinds oktober 2021 benoemd als Raadslid. 


Welke liberale waarde spreekt je het meeste aan en waarom?

De liberale waarde verantwoordelijkheid spreekt mij het meeste aan. Het maken van je eigen keuzes en ook verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen hiervan is iets wat dichtbij mij ligt. Waar het kan help ik mensen en bied ik hen een helpende hand, samen met jou zal ik kijken wat je zelf kan doen om de situatie te veranderen. 

Vaak kan je kleine dingen al makkelijk aanpassen zonder dat je daar de hulp van een ander bij nodig hebt. 

Overzie je het zelf niet meer en heb je hulp nodig? Dan vind ik vanzelfsprekend dat dit gefaciliteerd moet worden. Dit doe ik ook voor werk. Ik help mensen met het vinden van een nieuwe baan, hierin ben ik faciliterend. Ik zorg ervoor dat mijn kandidaten de juiste middelen hebben, zodat zij het zelf kunnen doen. 

En zo zie ik het politiek ook. Wij bieden mogelijkheden, maar waar het kan organiseer je zaken zelf.  


Mijn motivatie:

 Tot mijn 23e ben ik woonachtig geweest in Noordwijk en nu woon ik alweer ruim 8 jaar in Noordwijkerhout. Stiekem heb ik mijn hart verloren aan het gezellige en warme Noordwijkerhout! Met regelmaat ben ik nog te vinden in Noordwijk, want een groot deel van mijn sociale kring bevindt zich nog in Noordwijk. 

En ook De Zilk sla ik niet over, omdat ik graag in de Amsterdamse Waterleidingduinen kom. 

Politiek heeft mij altijd al getrokken. Als jongedame op de middelbare school mocht ik mijn eigen politieke partij oprichten en hoe onpopulair kan je je maken door daar helemaal in op te gaan? Het maakte mij niet uit! Ik koos altijd de weg waar ik mij het beste bij voel. Dat ben ik blijven doen en dit zorgde ervoor dat de jongeren in Nederland een stem hadden door hen te helpen bij het debatteren met provinciale en landelijke politici bij het Nationaal Jeugddebat. Uiteindelijk ben ik weer terecht gekomen in lokale politiek. Het bevalt mij enorm samen te mogen werken met mensen die net als ik het belangrijk vinden wat er gebeurt in onze gemeente. Ik krijg er energie van als we dingen voor elkaar krijgen in samenwerking met elkaar en andere partijen! Ik zie mijzelf dan ook als een echte verbinder, zowel binnen de fractie maar hopelijk de komende jaren ook in samenwerking met de andere partijen. 


Politiek raakt altijd mensen. Of het nu gaat over het bouwen van een nieuwe wijk of als we het hebben over de jeugdzorg. Mijn passie ligt binnen het sociaal domein en hier wil ik mij dan ook de komende periode verder inzetten.


Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp uit ons verkiezingsprogramma?

 Dorpen waar het leven fijn is - Waar je goed en betaalbaar kunt wonen

 Waardevol samenleven - Met liefdevolle zorg, dicht bij huis en waar je fijn kunt opgroeien. 


Wat vind je geweldig aan Noordwijk/Noordwijkerhout of De Zilk?

De vraag wat ik geweldig vind aan Noordwijk/Noorwijkerhout of De Zilk mag je mij eigenlijk niet stellen. 

Ik heb in ieder geval al in twee kernen met veel plezier mogen wonen. 

Ik vind het heerlijk om de reuring op te zoeken in Noordwijk; een terrasje pakken of genieten van het strand. 

Noordwijkerhout vind ik geweldig om haar verenigingsleven en het authentieke karakter wat het nog steeds heeft. Hier zal iemand je niet snel voorbij lopen zonder gedag te zeggen. Ik blijf het dan ook belangrijk vinden dat we in alle dorpen onze eigen identiteit behouden, maar wel in verbinding blijven met elkaar. 

Dat iedereen het gevoel heeft even belangrijk te zijn! 

In al onze kernen hebben we prachtige natuur en is er van alles te beleven. 


Wat kan beter?

De komende raadsperiode wil ik mij graag verder inzetten als verbinder. 

Laten we het in de nieuwe raad niet meer hebben over voor de fusie en na de fusie. 

Ik wil mij er graag voor inzetten de samenwerking op te zoeken met elkaar en er met elkaar uit te komen. 

Om ons mooie dorp met haar prachtige kernen nog beter te maken.