Roberto ter Hark

Mijn naam is Roberto ter Hark. Ik ben geboren in Sevilla, Spanje en toch, gek genoeg, een echt Noordwijks product. Mijn Spaanse moeder en Nederlandse vader hebben elkaar hier gevonden. Zij zijn net als ik en vele anderen hier verliefd ge-worden. Op elkaar en op onze prachtige gemeente. Voordat ik wethouder werd, ben ik raadslid geweest. Dit deed ik naast mijn “gewone” baan, die ik eigenlijk altijd als bijzon-der heb ervaren. Jarenlang heb ik in verschillende leidinggevende en commerciële functies gewerkt voor een internatio-nale alarmcentrale: Eurocross Assistance. Vroeger was het gevestigd aan de Van Panhuysstraat in Noordwijk. Inspirerend werk! Een bedrijf waar het motto is “altijd een oplossing”. Waar mensen vakmanschap met hart en ziel laten zien. En waar je echt het verschil kunt maken. Op deze manier werk ik nog steeds, alleen nu voor onze mooie gemeente. Wethouder mogen zijn is top! Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Een mooie ontmoeting, een inspirerend ge-sprek: aan de slag om te behouden wat goed is en te verbeteren wat beter moet. Samen met jou. Of je nu in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout of De Zilk woont. Er zijn zoveel betrokken mensen in onze dorpen. Wat een energie! Dat werkt aanstekelijk en motiverend. We hebben goede stappen gemaakt de afgelopen 3 jaar. Het werk is ech-

Mijn naam is Roberto ter Hark. Ik ben geboren in Sevilla, Spanje en toch, gek genoeg, een echt Noordwijks product. Mijn Spaanse moeder en Nederlandse vader hebben elkaar hier gevonden. Zij zijn net als ik en vele anderen hier verliefd geworden. Op elkaar en op onze prachtige gemeente. Voordat ik wethouder werd, ben ik raadslid geweest. 


Dit deed ik naast mijn “gewone” baan, die ik eigenlijk altijd als bijzonder heb ervaren. Jarenlang heb ik in verschillende leidinggevende en commerciële functies gewerkt voor een internationale alarmcentrale: Eurocross Assistance. Vroeger was het gevestigd aan de Van Panhuysstraat in Noordwijk. Inspirerend werk! Een bedrijf waar het motto is “altijd een oplossing”. Waar mensen vakmanschap met hart en ziel laten zien. En waar je echt het verschil kunt maken. Op deze manier werk ik nog steeds, alleen nu voor onze mooie gemeente. 


Wethouder mogen zijn is top! Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Een mooie ontmoeting, een inspirerend gesprek: aan de slag om te behouden wat goed is en te verbeteren wat beter moet. Samen met jou. Of je nu in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout of De Zilk woont. Er zijn zoveel betrokken mensen in onze dorpen. Wat een energie! Dat werkt aanstekelijk en motiverend. We hebben goede stappen gemaakt de afgelopen 3 jaar. Het werk is echter nog niet klaar. Wat mij betreft blijven we samen aan slag! 


Veerkracht en betrokkenheid is goud waard!

Waar ik ontzettend trots op ben is de veerkracht van alle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers. Corona heeft een 

enorme impact. Ook de naweeën zullen we nog even voelen. Samen met jullie heb ik de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd. Hoe komen we deze periode het beste door? Hoe ondersteunen we elkaar en helpen we dorpsgenoten die 

fysiek, mentaal of financieel onderuit dreigen te gaan erdoorheen? 

Dit heeft geresulteerd in verschillende noodfondsen. Om niet alleen financieel, maar ook met raad en daad, te helpen aan het gezond houden van ons verenigingsleven: sport, cultuur, muziek, theater, zang, dans, kunst, musea, carnaval....... 

noem ze maar op. En ook de lokale zorg- en welzijnssector en onze ondernemers. Met name voor de retail, horeca en toeristische sector zijn het zware tijden geweest. Zo knap hoe iedereen zich er doorheen heeft geslagen en tegelijkertijd 

ook tijd heeft vrijgemaakt om te participeren in trajecten die belangrijk zijn voor de toekomst van onze dorpen. 


Het meedenken, meeschrijven en uitvoeren van ideeën om onze centra levendig te houden, leegstand tegen te gaan en 

te voorkomen, inwoners en bezoekers ook in de toekomst te laten genieten van al het moois wat onze gemeente te bieden heeft. 

Dezelfde veerkracht en betrokkenheid heb ik ook gezien bij iedereen die betrokken is bij De Schelft. De verwoestende brand heeft een diepe impact gehad. Toch zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten. Met elkaar hebben we een tijdelijke Schelft opgeleverd en werken we hard aan de realisatie van de nieuwe permanente Schelft: multifunctioneel met plek voor sport, cultuur, carnaval, een gezondheidscentrum en een zwembad. 


Die betrokkenheid, dat samenwerken, dat houd ik heel graag vast. Er is genoeg te doen. En daar hebben we ook jou voor nodig! 

Samen. Aan de slag!


Niet roepen, oplossen! 

Politiek bedrijven is een vak. Ik merk dat er veel wordt geroepen. 

Elkaar vliegen afvangen lijkt belangrijker dan samenwerken 

en uitvoerbare oplossingen vinden. De politiek in de gemeente Noordwijk is te veel met zichzelf bezig en legt graag de nadruk op tegenstellingen. 

Dat is niet de politiek waar ik voor sta. Ik vind het belangrijk in oplossingen te denken. 

Concreet, realistisch en verantwoord. Dat betekent niet altijd dat iedereen 100 % z’n zin krijgt.


Wel dat je tot gedragen oplossingen komt, waar iedereen zijn schouders onder zet en die daadwerkelijk gerealiseerd worden. Zonder draagvlak, steun, meerderheden krijg je niets voor elkaar. Aan politici die met alle winden mee waaien, de jaknikkers, heb je niets. Dat zorgt alleen voor teleurstellingen. Het is juist de verantwoordelijkheid van politici om belangen en mogelijkheden te wegen. Daar besluiten over te nemen en helder uit te leggen waarom daarvoor gekozen is. Ik merk in ieder geval dat die duidelijkheid, dat gesprek, wordt gewaardeerd. 


Dat blijf ik zeker voortzetten.