Hans Knapp

 In februari 1972 ben ik samen met mijn echtgenote en onze beide kinderen van Venlo verhuisd naar Noordwijkerhout, dit in verband met een toekomstige plaatsing bij het Ministerie van Defensie in Den Haag. Bij dit Ministerie heb ik een fantastische loopbaan als beroepsmilitair gevolgd, die ik in 1997 als Hoofd van de Militaire Inlichtingendienst in een generaalsrang heb beëindigd. 

Enige maanden na mijn vestiging in Noordwijkerhout voltooide ik mijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam en ben ik actief gaan deelnemen aan het maatschappelijk leven in mijn nieuwe woonplaats. 


Vrij snel daarna trad ik toe tot het bestuur van de Carnavalsvereniging De Kaninefaaten, waar ik als penningsmeester belast werd met de taak om voor de precaire financiële situatie van de vereniging een structurele oplossing te vinden. Door stevig ingrijpen in de bedrijfsvoering en het aanboren van nieuwe financieringsbronnen is dat met steun van mijn medebestuursleden in korte tijd gelukt. 


In deze beginperiode heb ik ook nog veel plezier beleeft aan de herintroductie van de kerkenveiling ten behoeve van de Victorkerk, alsmede aan de oprichting van de marathon Bollenstreek, die nog zo’n vijf jaar lang is gehouden met start of finish op De Brink. Naast mijn politieke hobby speel ik graag bridge en daarnaast vind ik schaken en het oplossen van cryptogrammen een prima tijdverdrijf.


In 1966 ben ik lid van de VVD geworden en eenmaal woonachtig in Noordwijkerhout ben ik een actieve rol bij de lokale VVD afdeling gaan spelen. Bij de gemeenteraadsverkiezing van 1974 werd ik tot raadslid verkozen en ben ik in de rol van fractievoorzitter tot eind 1993 - met uitzondering van een half jaar wethouder in 1991 - actief gebleven, welke functie ik ook thans weer vervul. 


Mijn bijna twintig jaar durende periode als wethouder van de gemeente Noordwijkerhout heeft mij veel voldoening gegeven. Het is dan ook prachtig om de waslijst van gerealiseerde projecten te zien waarvan onze inwoners nog jarenlang zullen profiteren. Zoals bijvoorbeeld dat er in Noordwijkerhout gedurende de hele crisisperiode toch is doorgebouwd. 


Andere gerealiseerde projecten waar ik met veel trots op terugkijk zijn de revitalisatie van De Zilk, de scholenbouw, het Mossennest II, Puyckendam, Nieuwe Duinstraat en Hoogstraat.

Als lokaal politicus zie ik een nieuwe uitdagende rol bij de verdere realisatie van de nieuwe gemeente Noordwijk.  


Mijn kennis en ervaring - ook die ik heb opgedaan in rechterlijke functies en in de financiële wereld -  wil ik nog één raadsperiode inzetten om de nieuwe gemeente in het belang van de inwoners op weg te helpen naar een florissante toekomst. 

Gelukkig beschik ik ondanks mijn leeftijd van zesenzeventig jaar nog steeds over een ongebreidelde energie, een goede gezondheid en een enorme motivatie om met onze VVD en andere politieke vertegenwoordigers verder te bouwen aan Noordwijk. 


Daarbij zal mijn bijzondere inzet vanuit liberaal perspectief, naast een kleinere overheid en lage lasten voor onze inwoners, gericht zijn op de activiteit bouwen, het behoud van de eigen identiteit van al onze mooie dorpskernen, het verbeteren van de bereikbaarheid van de Bollenstreek en het verminderen van de parkeerdruk bij strandbezoek.