Chris van Maris

Mijn naam is Chris van Maris, geboren in De Zilk maar getogen in Noordwijk. Ik ben inmiddels 60 jaar oud, al 36 jaar werkzaam bij 3M, een grote Amerikaanse multinational en eenzelfde periode getrouwd met mijn lieve vrouw Carla. Wij zijn de trotse ouders van twee geweldige zoons en ons gezin is inmiddels uitgebreid: we hebben er twee fijne schoondochters en twee beauty’s van kleindochters bij.  


Mijn motivatie om bij de Noordwijkse VVD een rol te spelen komt voort uit onvervalste interesse in de lokale politiek, waarbij het liberale gedachtegoed van de VVD als partij mij het meest aanspreekt. 

Ik wil graag bijdragen aan een stabiel politiek klimaat in Noordwijk zonder onrust, negativisme en rancune. 

Mijns inziens bereiken we dit door positief vooruit te kijken en met de overige politieke partijen constructief overleg te voeren over alle mooie dingen die we nog kunnen bewerkstelligen. Om op deze manier de leefbaarheid binnen alle kernen van Noordwijk nog beter en fraaier te maken voor alle inwoners. 


Ik ben absoluut praktisch ingesteld, gevormd in het bedrijfsleven en door de diverse bestuursfuncties bij verschillende organisaties in Noordwijk. Mijn credo is dat je weloverwogen beslissingen moet nemen, 

maar tegelijkertijd kunt doorpakken. Er staan nog te veel ontwikkelingen in de politieke wachtrij waar vaart achter gezet moet worden, waar daadkracht van belang is. 

Of het nu gaat om het realiseren van voldoende betaalbare woningen of het verbeteren van de (verkeers)veiligheid. 


We wonen tenslotte met elkaar in de geweldige gemeente Noordwijk. 

Vier dorpen, elk met een eigen cultuur, maar ook met veel saamhorigheid. 

Mooie locaties om je (klein)kinderen op te laten groeien, 

waar het aangenaam leven is met een gemeenteraad die naar je luistert 

en voor je klaarstaat. Daar zet ik mij graag voor in!