Bas Brekelmans

Beroep/ achtergrond:

Bedrijfsmakelaar, voormalig wethouder en luchtmachtofficier

Welke liberale waarde spreekt je het meeste aan en waarom?

Vrijheid. Dat is voor mij de basis van alles. Je leven kunnen leiden zoals je dat zelf graag wilt, waarbij je uiteraard rekening houdt met anderen. Dat gun ik iedereen. 


Wat is jouw motivatie? 

Mijn naam is Bas Brekelmans, 55 jaar, en woon samen met Suzanne en onze twee kleine kids heerlijk in Noordwijk aan Zee. 

Mijn twee oudste kinderen wonen al zelfstandig. 

Misschien ben ik niet helemaal onbekend voor sommigen, want in 2013 en 2014 ben ik met veel plezier wethouder geweest voor de Noordwijkse VVD. Helaas kon ik toen niet blijven, omdat de VVD buiten de nieuwe coalitie viel. Wel kon ik in buurgemeente Teylingen verder en daar ben ik vervolgens nog 5 jaar wethouder geweest. Natuurlijk minder leuk dan in Noordwijk, maar nog steeds een geweldige eer om voor de VVD te mogen meebesturen. Twee jaar geleden ben ik daar gestopt en heb ik de sprong gewaagd het bedrijfsleven in. Ruimtelijke Ordening, volkshuisvesting en economie heb ik altijd fantastisch gevonden en daarom was de mogelijkheid om partner bij Mens BedrijfsMakelaars te worden een mooie en uitdagende vervolgstap in mijn carrière. Dat doe ik nu dagelijks met heel veel plezier. Die carrière begon overigens na mijn studie aan de KMA als luchtmachtofficier. Dat heb ik twintig jaar in binnen- en buitenland gedaan. Een geweldige periode en een hele goede leerschool voor je persoonsvorming, teamgeest en zelfvertrouwen. Vijftien jaar geleden heb ik als Luitenant-Kolonel mijn uniform uitgetrokken en ben ik wethouder geworden in Lisse. Heel anders dan als militair, maar ook heel leuk. Super om te zien dat daadkracht, gezond verstand gebruiken en een no-nonsense aanpak ook binnen een gemeentebestuur hard nodig zijn en het verschil kunnen maken. Mijn kennis en ervaring zou ik heel graag willen inzetten om als raadslid en onderdeel 

van het team van de Noordwijkse VVD onze prachtige gemeente nog mooier, veiliger en liberaler te maken. 

Er is nog genoeg te doen en ik heb er heel veel zin in!


Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp uit ons verkiezingsprogramma?

Voor mij zijn dat er 3:

het zo snel mogelijk realiseren van kwalitatief goede en betaalbare woningen voor al die Noordwijkers, 

Noordwijkerhouters en Zilkers die daar zo ontzettend behoefte aan hebben;

     (veel) meer parkeerplaatsen, mooi ingepast in de omgeving;

kwaliteitsimpuls voor De Grent en de winkelstraten.


Wat vind je geweldig aan Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk?

De combinatie van zee, strand, bossen, prachtige duinen, bloembollenvelden en een fantastisch aanbod van hotels, restaurants, cafe’s en nog zoveel meer. Heerlijk om er te wonen, te recreëren en je kinderen op te laten groeien. 

Het is er nooit saai. O ja, niet te vergeten: de leuke mensen!


Wat kan beter?

De uitstraling op sommige plekken. 

Het doet me zeer om lelijke gebouwen of jarenlange bouwputten te zien die de sfeer en het veiligheidsgevoel op straat aantasten. Maar ook de winkelstraten, De Grent en sommige pleinen zouden wat mij betreft beter moeten. En een slimme en goede oplossing voor de parkeerproblemen.